Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Soğan Kümelenmesi Adına Önemli Bir Adım Atıldı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Ulvi SAKARYA, Tarım Kredi Kooperatifleri Sera A.Ş. Genel Müdürü Mahmut Candan ile kooperatifin IPARD projesi kapsamında bölgemizde yapılacak soğan kümelenmesi ile ilgili projenin ilk etap ön tahsis protokolünü imzaladı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Sera A.Ş. 28.05.2019 tarihinde Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği iştiraki olarak Ankara’da kurulmuş olup, yeni ekonomik programın yapısal dönüşüm adımları kapsamında; mevsimsel şartlar, dış etkenler ve arz-talep dengesizliğinden kaynaklı piyasa dalgalanmalarına çözüm oluşturmak ve tüketicilerin sağlıklı ürünlere erişiminin kolaylaştırılması amacıyla, örtü altı üretim kapasitesini artırmak için teknolojik ve verimli seralar kurmaktadır.

İmzalanan protokol kapsamında hayata geçecek proje ile soğanın tarladan sofraya gelmesine kadar geçirmesi gereken tüm işlemler tek bir yerde yapılacaktır.

Türkiye’nin soğan üretiminde önemli bir paya sahip olan İlçemiz için son derece önemli bir proje olduğuna dikkat çeken Başkan Sakarya Tarım Kredi Kooperatifleri Sera A.Ş. Genel Müdürü Mahmut Candan ile imzalanan ön tahsis protokolün Bölgemizde yapılacak yatırımın ilk adımı olduğunun altını çizdi.

Dil Seçiniz / Language »