Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Sakarya, “Gelecek Burada” Dedi.

Kısa sürede yatırımcının gözdesi haline gelen Polatlı Ticaret Odası OSB’de, yol açma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Hali hazırda 3 fabrikanın aktif olarak üretime başladığı sanayi bölgesinde, önceki gün incelemelerde bulunan Başkan Ulvi Sakarya, gazetemize sahada açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, OSB’nin tüm alt yapı işlemlerini etap etap, 2019 yılına kadar tamamlamayı planladıklarını bildiren Sakarya, “Her şeyiyle dört dörtlük bir bölge oluşturma gayesindeyiz. Hali hazırda 3 fabrikamızın bacası tütmekle beraber, yol çalışmalarının yapıldığı adamıza da 3 yeni yatırımcımız fabrikalarının inşaatına başlayacak. O nedenle adanın yollarını ve alt yapısını onlara hizmet vermek için açıyoruz.” Dedi.

PTO OSB, UMUT VERİYOR

Polatlı Ticaret Odası OSB’de, faaliyet gösteren fabrikalar hakkında bilgi veren Sakarya, yeni açılan yollar hakkında da gazetemize detaylı açıklamalarda bulundu. PTO OSB’nin gelecekte ilçemiz için çok önemli bir yere sahip olacağının altını çizen Sakarya, sözlerini şöyle sürdürdü.

ÜÇ FABRİKAMIZ VAR YENİLERİ YOLDA

“Polatlı Ticaret Odası OSB’de şuan aktif olan çalışan üç fabrikamız var, ama üç fabrika dediğimize bakmayın fabrikanın bir tanesi neredeyse 15 fabrika büyüklüğünde olan Metro Ray firması. Fabrika, raylı sistemler üzerine çalışacak. Metro Ray firmamız, büyük potansiyeli ile adından sık söz ettirecek ve Polatlı’ya çok şey katacak buna inanıyorum. Yine, Egemer firmamız yapılanmasını bitirdi, çalışmaya başladı, 20 bin metrekare üzerine kurulmuş bir fabrika.”

OSB YOLLARIMIZI ETAP ETAP AÇIYORUZ

Yakın zamanda inşaatına başlanacak olan yeni fabrikalar için altyapı ve yol açma çalışmaları hakkında da konuşan Sakarya, “Bulunduğumuz ada üzerinde bu yıl başlayacak olan üç yeni yatırımcımız var o yüzden adanın yollarını ve alt yapısını onlara hizmet vermek için açıyoruz. Çok geniş bir yol, 30 metre genişliğinde olacak, su alt yapı ve elektriğimiz bunların tamamını yatırımcılarımızın kapısına kadar getiriyoruz. Allah nasip ederse 2019 yılı Mart, Nisan aylarında bakanlığımız tarafından yapılacak olan ihalemiz bitecek. Daha sonrasında 2019 da OSB etap etap tamamlanmaya başlayacak. Her şeyiyle hazır bir organize sanayi bölgesi olacak.”

POLATLI BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Polatlı Ticaret Odası OSB’nin yaptığı çalışmalarda, Polatlı Belediyesinin büyük desteğini gördüklerini bildiren Sakarya, “Bizim uğraşımız organizelerin şehrimize katkı sağlamasıdır. Bu konuda da Polatlı Belediye Başkanımıza ve Polatlı Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Ne isteğimiz olursa sağ olsunlar bizleri kırmıyorlar, özellikle Barkın Bey’e çok teşekkür ederiz. Şehre katkı sağlamak amacı ile ellerinden gelen desteği bizlere veriyorlar. Bütçemiz nazarında dediğim gibi 2019’da hazır bir OSB etap etap hazırlanmış bir OSB olacak. Şehrimize kazandırmış olacağız.”

DOĞALGAZ KONUSUNDA ANLAŞMAYA VARDIK

Yatırımcılar için hayati önem taşıyan “doğalgaz” konusundaki sıkıntıları giderdiklerini kaydeden Sakarya, “Doğalgazımız tamamlanmadı, doğalgaz ile olan sorunumuzu çözdük, anlaşmaya vardık, kısa bir süre içerisinde doğalgaz ile ilgili yetkiyi alıp, çalışmaya başlayacağız. Yani, bölgemize doğalgazı vereceğiz. Bunun haricinde altyapı, içme suyundan tutun, elektrik hatlarına kadar hemen hemen tamamını çektik, hazır hale getirdik. Dediğim gibi, geri kalan işlerimizde bakanlığımızın ihalesinden sonraya kalacak.”

DEMİRYOLU YÜKLEME İSTASYONU KURULUYOR

OSB içerisine kurulacak demiryolu bağlantı istasyonu hakkında da bilgi veren Sakarya, “Biliyorsunuz ulaşım, bir yatırımcı için en önemli ihtiyaçların başında geliyor. OSB’miz gerek Eskişehir devlet kara yolu, gerek yeni yapılacak olan İzmir yolu ve tren yolunun arasında. Devlet Demiryolları hem bizim OSB’mizde, hem de Polatlı OSB’de ayrı ayrı yükleme istasyonları kuracak. Bunu uzun zamandır talep ediyorduk. Allah nasip ederse erken konuşmak istemiyorum ama demiryolu hattımızın, 15 güne kadar ihalesi yapılacak. İndirme bindirme istasyonlarının yerlerini demiryoluna terk ettik. Polatlı Ticaret Odası Organize Sanayine de, Polatlı Organize Sanayi ile de demiryolu hattı, OSB’lerin içine kadar girecek. Bu da OSB’deki firmaların rekabet gücünü artıracak, taşıma maliyetlerini düşürecek. Çok büyük bir avantaj sağlayacak. İnşallah geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanımızla beraber Metro Ray firmamızın sahibi ile beraber devlet demiryolları genel müdürümüzü geçtiğimiz haftalarda ziyaret ettik, durumu kendilerine izah ettik. Sağ olsun onlarda bizi haklı buldular. Polatlı’mızın iki OSB’sini de demiryolunun gerekliliğini net bir şekilde onlarda vurguladı. 15 gün içinde de ihalesinin yapılmasını bekliyoruz.”

BÖLGEMİZİN ETRAFINI YEŞİLE BEZEYECEĞİZ

OSB çevresini yeşile bezemeyi hedeflediklerini ifade eden Sakarya, OSB’miz yeşil bir OSB olacak, o konuda biz devam edersek ki bizden sonra devam edecekler de aynı şekilde davranacağına inanıyorum. 50’şer metre çekme alanlarımız var, onlardan başlayarak yeşil alanların tamamını ağaçlandırarak, yeşil bir OSB hayalimiz var. İnşallah gerçekleştiririz.”

PTO OSB, DIŞAHAN ATALAR HATUN CAMİİ TAMAMLANDI

Öte yandan PTO OSB içerisinde yapımı tamamlanan Dışahan Atalar Hatun Camii’ni de ziyaret eden Sakarya, “OSB’mizin Camisinin yapımını üstlenen Atalar Makine Metro Ray firmamıza çok teşekkür ediyoruz. Her şeyiyle dört dörtlük olan camimiz tamamlandı.” Dedi.

Dil Seçiniz / Language »