Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Kümelenme Adına Önemli Bir Adım Daha Atıldı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Ulvi SAKARYA, Tarım Kredi Kooperatifleri Lojistik ve Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Faruk Koyuncu ile kooperatifin IPARD projesi kapsamında bölgemizde yapılacak yatırım ile ilgili projenin görüşmelerini sağladı ve ön tahsis protokolünü imzaladı.

Bölgemize yatırım yapmaya hazırlanan TK Taşımacılık ve Lojistik A.Ş.; 25 Ocak 2017 tarihinde Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından 10 Milyon TL sermaye ile Ankara’da kurulmuş olup 2018 ve 2019 yıllarında yapılan artırımlarla sermayesi 20 Milyon TL’ye çıkarılmıştır. Şirket hisselerinin %100’ü Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’ne aittir. Kuruluş amacı; tarımsal alan önceliği olmak üzere ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda taşımacılık ve lojistik faaliyetleri güncel, etkili ve verimli bir şekilde yöneterek Türk ekonomisine yüksek katma değer sağlamaktır. TK Lojistik, bünyesinde bulundurduğu araçlarla Türkiye’nin her noktasına taşıma ve dağıtım hizmeti vermektedir. Tüm taşımalarında uymakla yükümlü olduğu Karayolları Trafik Kanunu/Yönetmeliği ve Karayolu Taşıma Kanunu/Yönetmeliği başta olmak üzere Ticaret Kanunları ve Sosyal Sigortalar Kanunlarına hassasiyet gösteren TK Lojistik’in toplamda 11 noktada şube ve irtibat bürosu bulunmaktadır. Özel sektör ve kamu kurum/kuruluşları ile de yoğun bir çalışma yürüten TK Taşımacılık ve Lojistik A.Ş. sektöre yön veren yenilikçi yaklaşımlarıyla çalışmalarına bölgemizde devam etmeyi planlamaktadır.

Bölgemizde I.Etap altyapı çalışmaları bitme noktasına yaklaşırken, II.Etap altyapı çalışmalarına hızla başlandı. OSB’nin pandemiye rağmen yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştığını dile getiren Başkan SAKARYA, “Polatlı Ticaret Odası OSB’den sanayi parseli talep eden katılımcılar ile ön tahsis protokolleri imzalandı. İlçemize ve ülkemize katma değer sağlayacak ve istihdamı artıracak olan yeni kurulacak tesislerin hayırlı olmasını temenni ediyor, katılımcılarımıza ilçemize sağlayacakları katma değer adına teşekkür ediyorum. TK Taşımacılık ve Lojistik A.Ş. ile Türkiye’nin soğan üretiminde önemli bir paya sahip olan İlçemiz için son derece önemli bir proje olduğuna dikkat çeken Sakarya, Genel Müdürü Faruk Koyuncu ile imzalanan ön tahsis protokolün Bölgemizde yapılacak yatırımın ilk adımı olduğunun altını çizdi.” dedi.

Dil Seçiniz / Language »